Blog; een soort van ziek… Nieuwe inzichten! :)

Gepubliceerd op 4 april 2019 om 15:33

De afgelopen week, vorige week dus, was ik een soort van ziek. In de zin van:
Ik wilde werken (workaholic drang), echter, Ik kon t niet. Mijn lichaam schakelde zichzelf letterlijk uit. Meerdere keren op een dag... Ik was dan aan het werk, dingen voor de website doen, een audio opnemen, mijn LI n.a.v. de training, noem maar op. Echter, ik werd dan zó intens moe, dat ik wel moest gaan liggen en wel moest gaan slapen. Hoewel er voor dat laatste weinig nodig was. Ik viel gewoon direct in een hele diepe slaap. En dat gebeurde niet één keer. Nee meerdere keren achter elkaar.
En elke keer was daar weer dat felle witte licht. Ik wilde dan iets mijn ogen open doen. Alleen kon t niet. Mijn lichaam wilde niet. T enige wat ik kon doen was overgeven. Mij overgeven aan de situatie en alles accepteren en loslaten...
Tot aan 3x toe is mij gezegd dat ik gewoon mocht rusten (door verschillende mensen.) Dat rust nemen óók werken is als je een bedrijf hebt. Als je ondernemer bent.

En laat ik daar nou eens mee beginnen:
Wat is ondernemen eigenlijk? En wie bepaald wanneer je voldoet aan de eisen van een ondernemer zijn? Sterker nog,
Wat zijn die eisen?...

Wat ik wél weet is dit:
Sinds ik ben gaan ondernemen, ben ik mijzelf tegengekomen. Niet 1x. Niet 2x. Niet 3x. Nee wel tig keer. Ik weet t niet meer. Ben de tel kwijt geraakt... Daarnaast, sinds dat ik ben gaan ondernemen, ging ik mijzelf opnieuw leren kennen. Het is als ware een ontdekkingsreis naar je zélf toe. Wat wil ik? Wat kan ik? Wat doe ik? Waar ben ik goed in? Etc.
Het is het spelen van een spel. Het is in principe niet zo moeilijk. Immers; je mag zélf de regels bepalen. Of is dat júist moeilijk? Ja, dat is júist moeilijk!

Immers, dan heb je ALLE vrijheid. Volledig. Zowel privé als in je werktijd. Je hebt de vrijheid om net zolang door te gaan tot dat je zelf wilt... Zeker wanneer je vanuit huis werkt en een kantoor aan huis hebt, zoals ik. Handig, dat zeker. Makkelijk, dat zeker. Gevaarlijk ook. 100%

Immers,
Ik had mij voor genomen om carrière te maken vroeger. Om een échte zakenvrouw te zijn... te worden. Daaraan had ik voor mij zelf gekoppeld:
Ik werk lang en veel. Verdien veel en ben suc6vol. Ik ben absoluut geen huisvrouw. Doe ook weinig in de huishouding. Dat wordt voor mij gedaan en ik heb géén kinderen. Daar heb ik immers geen tijd voor. Daarnaast ben ik super belangrijk. (Dat dacht ik echt. Wat een ego talk.) 
Heb ik een suc6vol bedrijf wat goed loopt en loop ik in nette kleding op hoge hakken met gelakte nagels en een lipstick rond. Mijn huid wordt regelmatig verzorgd door de schoonheidsspecialiste. Evenals dat ik zeer regelmatig een massage krijg etc.


Really?
Yes, Really. Zo had ik mij dat voorgesteld...
En dan.

Dan lig ik op die bank. Lig mijn huidige leven te overdenken. Again. En denk bij mijzelf:
Is dit het nou? Is dit nou waar ik naar verlangde?

Ja ik heb al veel mensen mogen helpen. Intensief begeleid. En serieus uit de shit geholpen. 
Ja ik heb een "naam" opgebouwd. Ik werd van het meisje met "een verleden/ een rugzakje" een volwassen vrouw die anderen mag inspireren. Die duizenden volgers heeft uiteindelijk op haar social media. Die berichtjes krijgt van mensen:
Ik ben onder de indruk. Of wauw! Dank! Dit resoneert zo met mij... Dank voor het delen! Of: mijn pijn is weg... De entiteit in mij is weg. Ik ben mijzelf weer. Ik voel mijzelf weer. Heb de verbinding weer terug enz. 
En ik ben die vrouw geworden die héél goed heeft verdiend. Hoewel het er óók weer snel uit was... Ik ben die vrouw geworden die herkend wordt op straat. Diegene waar over wordt gepraat.
Ik ben die vrouw geworden waar iedereen kopjes koffie en thee mee wil drinken omdat ik zo "inspirerend" ben...
Ik ben die vrouw die véél minder in het huishouden doet dan manlief omdat we dat zo geregeld hebben. Omdat we daar ok mee waren en de taken hebben verdeeld.
Ik ben die vrouw geworden die onwijs ontzettend veel inspiratie door zich heen krijgt vanuit het Universum. Die boodschappen en ingevingen door mag geven aan anderen en die anderen weer laat stralen.
Ik ben die zakenvrouw geworden die méér dan fulltime werkt. Die véél méér dan 40 urige werkweken draait en bouwt aan iets wat dan impact heet?
Aan een online onderneming, naast offline... klopt allemaal.

Ik ben die vrouw die al vele offers geeft gegeven voor haar business. Vaker nee mocht verkopen naar vrienden, familie of zelfs potentiële klanten. En ga zo maar door. 

Ik ben die vrouw geworden die over haar eigen shit schrijft. Zowel persoonlijke, spirituele als zakelijke dingen en dit óók nog allemaal online deelt. Van wanneer ze overheerlijk intiem was met haar partner (deze week nog gebeurd by the way) tot aan deze vrouw heeft nu geen lichamelijke pijn meer na mijn sessie of: deze ondernemer krijgt nu opdrachten en collega's uit het buitenland ná mijn coaching. En ga zo maar door...

Ja, dat ben ik allemaal geworden. En dat was kei en keihard werken. Echter,
Als Renate ergens voor gaat, dan doet ze dat ook écht. Dan wil ze dat ook écht. En dus zorgt ze ervoor dat het krijgt. Of het nu rechtsom of linksom is.

Alleen dan:
Weer opnieuw, net als een aantal maanden geleden, wordt ik hier wel blij van? Wil ik dit wél? Kan ik dit wél?
Het antwoord is ja en nee.
Ik wil niet mijzelf kapot werken en werkweken van 80+ uur hebben. Ik wil graag schrijven en schrijven en daarmee andere mensen inspireren. Ik wil graag een team om mij heen die mij snapt en volledig aanvult. Vanuit het niets als ware. Dat we aan een blik en slechts één woord al genoeg hebben net als dat ik bij mijn partner heb. Die mij helpt en ondersteund bij alle dingen die ik wil doen met deze business. 
Een team dat mijn tekortkomingen aanvult. Mijn beperkingen. Omdat dat is waar ik tegenaan loop in het ondernemerschap. Die de energielekrijke klusjes voor mijn doen omdat ik dáár dus volledig op leegloop. 

En ik wil graag boodschappen doorgeven en andere mensen begeleiden en coachen.
Echter,
Ik weet nu en ervaar nu in en aan mijn lijf dat ik dat écht alleen in trajecten wil doen. In langere sessies i.p.v. korte sessies.
Omdat het mij anders teveel energie kost. Omdat ik mijzelf anders volledig weggeef in de kortere sessies waar men dan niet voor betaald heeft...

Omdat ik anders leegloop. Het lekt energie. Energetisch loop ik helemaal leeg. En dat komt niet omdat ik de energie-uitwisseling die plaatsvind niet goed kan reguleren… Nee, dat komt omdat er in en tijdens mijn sessies véél meer gebeurd dan alleen dat. Er komt veel meer bij kijken.

 

Bovendien,

Toen ik met mijn bedrijf begon, nu 2 jaar en een kwartaal geleden, begon ik juist al met langere sessies. Omdat ik vond dat dat bij mij past. Omdat ik dan langer met mensen kan werken en hele diepe processen en transformaties door kan gaan. Daarnaast, ik vind het ook gewoon écht heel erg LEUK als ik langer met iemand werk. Ik zie dan de veranderingen tijdens zo’n traject. Ik zie de processen. Ik zie de veranderingen.

 

En nu, nu als er iemand mijn praktijk verlaat en bijvoorbeeld niet regelmatig terug komt om een bepaalde reden, dan denk ik steeds bij mijzelf: goh, hoe zou het nu met die persoon gaan?

Zou hij of zij alle dingen die tijdens de sessie zijn ingezet en aangeraakt blijven toepassen? Zou hij/ zij het implementeren?

 

En dan nog dit:

Ik merk dat er steeds meer en meer mensen bij mij komen die ‘’zwaardere klachten’’ hebben. Die óók meerdere klachten hebben. Lichamelijk en/ of psychisch. Of een combi hiervan.

Die al langer in een traject of een behandeling zijn geweest bij andere coaches of trajecten in de reguliere zorg en dat dat dan niet voldoende werkte. Sterker nog, soms zelfs helemaal niet.

Vaak komt dit dan omdat ze niet een aangepaste behandeling krijgen. Echter meer één die volgens het boekje moet of hoe ze het met de rest van de ‘’kudde’’ doen en dat een aangepaste, speciale behandeling, speciaal op de persoon afgestemd (zoals ikzelf het doe) misschien wellicht te duur is? Of omdat er dan een soort van kortsluiting ontstaat in het reguliere systeem? Omdat het buiten de reguliere kaders gaat?... Buiten ‘’het concept’’ van de instelling?  

 

Note: ik weet dat ik nu misschien niet zo aardig over kom en geloof mij: ik weet ook dáár hebben ze het beste met je voor. Echter, dit is alleen wat ik zie. Dit is wat ik ervaar in mijn coaching. Dit is wat ik zie gebeuren. Dit is wat ik hoor aan de verhalen in mijn inbox. Wat ik zie aan de mensen in mijn praktijk en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Wat dus betekent als ik mensen met een diepgaande problematiek krijg, met diverse klachten of trauma’s, dan is daar méér voor nodig. Dan is het belangrijk dat deze mensen langer onder begeleiding staan en langer coaching krijgen. Immers, een ieder weet, meerdere klachten of een traumatische ervaring, fix je niet ff. Dat kost soms echt wel méér tijd. Ik kan hier nu geen tijdsbestek aan geven aangezien het voor een ieder weer anders is en voor een ieder verschillend. Ik bekijk dit altijd per persoon in mijn praktijk.

Het ligt aan de klachten, aan de trauma, het ligt aan de persoon het ligt aan hoeveel coaching/ behandelingen of trajecten iemand al heeft doorlopen en dus aan de voorgeschiedenis, het lichaam, de keuze van desbetreffende persoon en zo kan ik nog wel even doorgaan. J

 

Afijn,

Ik denk dat je wel snapt waar het dus om gaat.

 

Waarom ik dan tóch met de losse sessies was gestart?

Omdat ik toentertijd merkte dat daar behoeften aan was. Omdat ik toentertijd aanvoelde dat er mensen waren die daar behoeften aan hadden. EN omdat ik méér mensen een ervaring bij mij in mijn praktijk wilde laten ervaren. Omdat ik ze dat gunde. I.p.v. dat het voor een select groepje was. Echter, ik merk nu dus dat ik hier niet gelukkig van wordt. Dat mijn lijf hier niet gelukkig van wordt.

 

Ik merk nu dat ik de adviezen van businesscoaches etc. veel te snel overnam/ overneem en mijzelf, mijn lijf, inclusief mijn "why", vanuit waar ik startte, soms zelfs volledig vergeet...


Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
En sterker of belangrijker nog:
Hoe kom ik hier weer uit?...

Ik ervaar nu dat ik parttime wil werken en veel vrije tijd wil hebben om alles te kunnen verwerken en los te kunnen laten wat ik allemaal op mijn bordje krijg dagelijks... Of voor het werk dat ik in mijn dromen doe voor deze wereld of alle info en boodschappen die ik doorkrijg van hierboven die ik mag verwerken...

 

Ik ervaar nu dat ik veel vrije tijd wil hebben om te schrijven. Schrijven voor mijzelf. En/ of voor anderen.

 

Ik ervaar nu dat ik veel vrije tijd wil hebben zodat ik weer wat meer de keuken in kan. Om lekkere dingen voor Martin & mij te maken. Om weer wat etentjes te gaan geven.

Ik ervaar nu dat ik al héél veel heb bereikt.

 

Ik ervaar nu dat ik een andere kant van mijzelf leer kennen. Een kant die nog niet écht gezien was/ is. En wat niemand nog definitief over mij weet. (Ik ook niet.) Hoewel ik wél een sterk vermoeden heb...

Ik ervaar nu dat ik mijzelf dit allemaal aan doe én dat het Universum mij laat weten én zien dat ik het zelf in de hand heb en óók weer kan omdraaien...

Ik ervaar nu dat ik een keuze heb en dit alles kan en mag veranderen als ik dit wil.

Immers: een ieder heeft ALTIJD een keuze. Op élk moment. En we mogen ook écht iedere keer weer een andere keuze maken… Ook JIJ dus lieve lezer!

Zolang we maar naar ons gevoel, ons hart luisteren. ‘’Listen to YOUR heart babe!’’ 💖

 

Ik ervaar... Ik ervaar... Ik ervaar...
Dagelijks.
"In goede en in slechte tijden. The Universe always has your back!".

✨✨✨

 

PS:

Als eerste wil ik je natuurlijk weer bedanken dat je mijn schrijfsel tot aan hier hebt gelezen. Altijd leuk! J en voel je welkom om een reply op mijn mail (als je op mijn mailinglijst staat) of een reactie hieronder te plaatsen.

 

Ten tweede:

Waarom ik óók alleen in trajecten wil gaan werken, is dit:

Ik gaf al eerder aan dat ik meer Online Programma’s wil gaan maken. Bij mij mogen zulke dingen soms even wat sudderen.J enne, tjah ik kan niet 10 tallen projecten tegelijk he? ;p

In ieder geval, deze week, kreeg ik weer een mooie ingeving door vanuit het Universum. Sooo gratefull!

 

Ik lag al in bed… En toen kwam deze ingeving door:

Een Online Programma via een besloten FB-groep met een werkboek met diverse opdrachten, Groepscoaching via FB-live, Q&A’s én dit een aantal weken lang.

Doordat het dan een besloten FB-groep is, kunnen jullie elkaar ook gaan supporten. UP-levelen. Immers, DOWN-levelen sta ik nooit toe. J

Tijdens de Q&A’s kunnen jullie AL je vragen stellen en uiteraard ga ik er ook weer diverse bonussen aan toevoegen. Ik heet niet voor niks Renate he. Immers, ik ben ALTIJD VOL met verassingen! ;p Tot groot plezier van Martin! Haha.

 

Voordat ik met dit idee verder mee ga,

wil ik graag éérst weten of hier behoefte aan is onder mijn volgers…

 

Dus,

Lieve lezer, wordt jij hier blij van? En heb je hier wel ‘’trek’’ in? Laat het mij dan vooral weten! Reageer hieronder via het reactieformulier. 👇

 

Ik ben héél benieuwd! Mocht je een speciale hulpvraag hebben, iets waar je momenteel in het dagelijks leven tegenaan loopt, laat het dan vooral weten. Wie weet is het mogelijk om dit te verwerken in het Online Programma. Ik hoor het héél graag!

 

Enne, ook als je andere op of aanmerkingen hebt, hoor ik ze natuurlijk graag. Alvast bedankt en een fijne dag!

Liefs,

Renate🤗

 

#ondernemen #business #jij #ziek #inzichten #moe #boodschappen #ingevingen #dankbaar #gevoel #hart #nieuws #verandering #traject #sessies #spiritueel #life #coach #accessbarspractitioner® #schrijfster #spreekster

Renate Simon is werkzaam als Inspirator via Renate's Spirit.

Wat inhoud dat ze Spiritueel Life Coach, Schrijfster, Spreekster & Access Bars Practitioner® via Renate's Spirit is. Ze schrijft over vele diverse onderwerpen. Over haar dagelijks leven. Over haar ervaringen als ondernemer. Over spiritualiteit en nog zoveel méér.

Ze laat haar klanten en haar volgers zien dat alles mogelijk is. Dat je je dromen waar kan maken, mits je daarvoor kiest én daarvoor gaat. Een commitment toont. #Alles=Mogelijk! 

Ze laat je anders denken & anders doen. Waarin je volledig vóór jezelf gaat kiezen. Immers: JIJ staat op nr. één. Jouw leven, jouw keuze.

Dit doet ze middels diverse coaching vormen, waaronder middels healing. Ze coacht haar klanten op vele gebieden vanuit haar eigen ervaringen als ervaringsdeskundige en al haar opleidingen, trainingen & eigen coaches.

Ze wordt gezien als een inspirator voor velen.  

Renate is enthousiast. Direct. Puur. Altijd eerlijk. To The Point! Een échte levensgenieter. Naast haar werk, heeft ze natuurlijk ook nog diverse hobby's! Een bezig bijtje dus! Ze woont samen met haar lieve vriend, Martin & 2 nijnen in Nijkerk… Een gezellige boel dus!

Wil je méér van haar weten? Of óók door haar gecoacht worden? 

Neem vrijblijvend contact met haar op! En reageer hieronder via het reactieformulier.👇 

Voel je vrij! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.