Blog: Dé ‘’spirituele betekenis’’ van het Corona-virus…

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 17:48

Ha lieve lezer,

Wat fijn dat je mijn blog weer gevonden hebt! Ik hoop dat ik je weer kan inspireren middels deze ingevingen & ‘’boodschappen’’…

 

Laat ik voorop stellen:

Dit alles kwam al eerder steeds ‘’door’’…

Evenals wáarom zoveel mensen momenteel oververmoeid/ overspannen, Burn-Out of depressief zijn… Het heeft naar mijn idee allemaal met elkaar te maken…

 

Echter,

Omdat er over al deze dingen al zoveel wordt geschreven, wilde ik hier eigenlijk niets over gaan schrijven… Want als de massa links gaat, gaat Renate liever rechts etc… ;)

Tevens krijg ik elke dag zóveel inspiratie, dat ik helaas niet aan alles gehoor kan geven… Afijn,

Aangezien er van alles wordt ‘’rond getoeterd’’ én het Corona-virus nu ook in Nederland en zelfs hier in ‘’onze stad’’ (Nijkerk) héél dichtbij komt, heb ik aan mijn ‘’team’’ (lees mijn éigen gidsen & beschermers) gevraagd of ze mij de informatie door wilde geven wat & waarom nú juist DIT virus… Komt ie:

 

Laat ik vooraf beginnen:

Al geruime tijd zijn steeds meer mensen ziek, zwak en misselijk… Men raast maar door. Afspraak hier. Afspraak daar. Men is gefocust op ‘’presteren’’ & doorgaan… Wil graag goede cijfers halen, indrukken achterlaten etc. Zowel zakelijk áls privé.

 

Dit alles met als gevolgen:

-slecht slapen

-veel pieker gedachten

-angsten: doe ik het wel goed genoeg?

-oververmoeid zijn of richting overspannen zijn

-Burn-Out of Bore-Out

-neerslachtige gevoelens tot depressie

-etc. Immers deze lijst is en kan je natuurlijk nog véél langer maken…

 

Dit alles zie ik om mij heen gebeuren…

Ik merk het in mijn omgeving. In mijn persoonlijke inboxen op mijn Social media. Je hoort en leest het in het nieuws. Noem maar op… (Niet dat ik écht naar het nieuws kijk, echter dat terzijde.)

EN ik heb de afgelopen maanden ook zélf heel veel in mijn lijf/ aan mijn lijf gemerkt… En inmiddels weet ik, dat dit alles juist NIET van mij is… (ja tuurlijk soms ook wel iets) Echter, zovéél als dat ik merkten EN voelde, in mijn lijf, was echt niet allemaal van mij… T was ‘’collectief’’. Wat betekent dat meerdere mensen er last van hadden… En aangezien ik nogal bijzondere capaciteiten én kwaliteiten heb (lees zéér gevoelig: High Sensitive Person) met diverse ‘’gaves’’ kon ik dit alles in mijn eigen lijf ervaren…)

Hoe is het mogelijk hoor ik je denken?...

Nou ja, als je vragen hierover hebt, mag je mij hierover altijd mailen: info@watalsallesmogelijkis.nl

Kan ik nu verder met de blog omtrent Corona, Burn-Out en depressie etc…

 

Naar mijn idee zijn er een fix aantal redenen waarom ‘’de mensheid’’ dus eerder genoemde klachten krijgt…:

  1. Ik noemde natuurlijk al het doorrazen. Het altijd stress ervaren. Nooit genoeg ervaren. Dóórgaan etc. Hét gevolg van een ‘’prestatiemaatschappij’’ die al geruime tijd in ontwikkeling is.

We leven in een ‘’consumptiemaatschappij’’. Altijd alles moet maar groter, sneller en méér…

 

Men is vaak geen eens meer in staat om in het ‘’Hier & NU te leven’’. Is altijd maar bezig met de ‘’toekomst’’. Wat kan er nog beter? Wat kan er nog sneller? Etc.

De gevolgen hiervan zijn schrijdend… Nooit gevoel te hebben ‘’klaar te zijn’’, het werk af te hebben of laat staan: te kunnen genieten van het moment. Van DIT moment. Waarin je nu zit of ligt lieve lezer.

En dus ook niet meer kunnen genieten van de kleine dingen… Neem bijvoorbeeld dat je weer bent opgestaan vandaag, dat je een lekker bakje koffie hebt, dat je lieve mensen om je heen hebt, dat je een dak boven je hoofd hebt etc. En met dat ik dit schrijf, denk ik, DIT zijn zelfs al grote dingen… Aangezien er natuurlijk véél mensen zijn die dit geen eens hebben of ervaren… Des te méér redenen om hier écht oprecht bij stil te staan en elke dag hiervoor DANKBAAR te zijn…

 

  1. Men = niet ‘’afgestemd’’. En dit is een HELE belangrijke naar mijn idee…

 

Wat betekent:

Kijk, we zijn allemaal mensen. Mensen met een aards lichaam. In dat lichaam zit ook een zogenaamde Ziel. Deze ziel kan al jaren oud zijn (ben er zelf één van: een oude wijze Ziel in een jong lichaam!) J

Deze Ziel wil graag dingen leren… Dáárom is hij/ zij naar de aarde gekomen. Lees: in jóuw lichaam ‘’ingetreden’’ noemen ze dat.

Om al deze dingen te leren, ik noem het vaak lessen, heb je een bepaald ‘’Zielenpad’’ te lopen… Dit betekent dus dat je aldoende leert door je ervaringen hier op aarde. Door allerlei ervaringen (kunnen zowel persoonlijk als zakelijk zijn) leer je. Bijvoorbeeld:

leren vertrouwen, ZelfLiefde ontwikkelen & behouden, je gaves ontwikkelen, leren aarden/ gronden, te denken vanuit overvloed i.p.v. tekort, leven vanuit Liefde i.p.v. angst.

 

Ik heb het dus meer over zaken die gericht zijn op ‘’persoonlijke ontwikkeling’’… Deze dingen leer je door aardse ervaringen. Je relatie gaat uit en je hebt weer méér te leren om ‘’alleen’’ te staan (we zijn nooit alleen, dat terzijde.)

Doordat je in een niet zo’n leuk gezin bent opgegroeid (welke je overigens zélf als Ziel hebt uitgekozen, om je LES dus te leren), heb je méér ‘’eigenwaarde’’, zelfvertrouwen en Zelfliefde te ontwikkelen omdat je dit in je opvoeding niet tot nauwelijks hebt meegekregen… Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Afijn,

Je snapt vast al waar ik naar toe wil gaan. Je maakt dus bepaalde dingen mee hier op aarde om te leren. En vaak zijn wij mensen nogal eigenwijs en hardleers waardoor we soms hele grote lessen krijgen…

Enne als we deze lessen niet snappen, krijgen we ze keer op keer totdat we de les hebben geleerd. Ik zeg vaak: het Universum komt eerst met kleine ‘’hints’’, bijvoorbeeld kiezelstenen. Als je deze hints niet snapt, blijft het Universum met grotere hints komen, totdat je bijvoorbeeld te maken hebt met bakstenen óf als ware grote rotsblokken totdat je de les hebt geleerd…

 

In gewone, nuchtere mensentaal:

Mensen worden bijvoorbeeld eerst lichtelijk ziek, zwak en misselijk. Men snapt de hints niet. En gaat door… (want we ‘’moeten’’ allemaal zoveel.) Vervolgens worden we steeds zwakker en zieker totdat we bijvoorbeeld een grote hint krijgen, een grotere les, een Burn-Out en/ of in combi met een depressie.

Naar mijn idee is dit niets anders dan een les om datgene te leren wat je Ziel écht wil leren.

Of,

Ter voorkoming dat je het ‘’verkeerde pad’’ bewandeld… Bijvoorbeeld: niet op de juiste plek zit qua baan óf onderneming etc. etc. Immers, zoals ik al aangaf, jóuw Ziel is naar de aarde gekomen om bepaalde dingen te leren. En bepaalde dingen kan je natuurlijk niet op iedere plek leren. Je zult begrijpen dat je voor bepaalde lessen andere omstandigheden EN/of mensen om je heen nodig hebt dan voor een andere les.

 

Dus,

Wanneer jij de hints niet begrijpt en niet op het juiste pad zit, wordt je ziek. Óf je komt/ wordt letterlijk tot stilstand gebracht door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een aanrijding, of zoals in mijn geval: jaren geleden een ski-ongeluk én warempel afgelopen donderdag een harde botsing met een andere fietser… (Ja ook ik ben géén ‘’heilige’’ en ben soms, liever gezegd vaak, héél eigenwijs en dus heb ik vaak ook grote, heftige hints, lees lessen nodig...)

 

Ook wel gezegd: ‘’wie niet luisteren wil, moet maar voelen.’’

(Alvast een sorry voor de mensen die momenteel lichamelijke- en/ of psychische klachten hebben… Deze blog is dán vast een beetje confronterend. Maar hey, wil je groeien of niet?)

 

Want:

Het feit dat JIJ, ja JIJ ja, nu ziek thuis zit, in welke vorm of klacht dan ook, betekent dat je naar ‘’binnen mag keren’’. Oftewel, STIL mag worden IN jezelf. Bij jezelf ten rade mag gaan waarom er gebeurd wat er momenteel gebeurd… Wat de reden hiervoor is én wat je hiervan/ uit te leren hebt…

 

Doe je dit niet?

Ook even goede vrienden… Echter, ik kan je vertellen, dat als je het niet doet, je herstel langer duurt of het blijft zo’n ‘’langdurige, chronische klacht’’ óf je krijgt een nóg grotere les totdat je de les dus geleerd hebt…

 

👉Opnieuw: ‘’Wie niet luisteren wil, moet maar voelen…’’

 

👉En zo is het nu dus ook met het zogenaamde ‘’Corona virus’’…

Want zie je niet wat er gebeurd lieve lezer?...

ALLES, werkelijk waar ALLES komt stil te staan… Was het eerst alleen in het buitenland, nu ook in Nederland en in de kleinere steden, worden dingen gesloten. Van evenementen tot horeca gelegenheden tot aan scholen en kerken… En weet ik veel wat nog allemaal wel niet meer…

Mensen wordt aangeraden om vanuit huis te werken enz.

 

Hier komt ie:

Dit alles is dus NODIG…

Men mág komen STIL te staan. Men mag gaan voelen, echt daadwerkelijk in elke vezel van zijn/ haar lichaam voelen waar hij of zij mee bezig is!

 

Vragen als:

-Wat kom ik hier nou daadwerkelijk doen op aarde?

-Wat heb ik te BRENGEN en te GEVEN i.p.v. te halen aan/ bij anderen?...

EN nog zo’n hele belangrijke:

-HOE kan ik leven vanuit Liefde en overvloed gedachten i.p.v. Angst en tekortgedachten?...

 

Want je ziet dat NU dus al gebeuren…

Mensen zijn hebberig óf worden hebberig… Slaan ABSURD veel in. Gaan ‘’hamsteren’’ en graaien omdat men bang is voor hun eigen hachie. Omdat ze leven vanuit TEKORT & ANGST i.p.v. vanuit Liefde en Overvloed…

Er is écht genoeg voor iedereen…

Ten minste, als we t eerlijk verdelen en nog zo’n belangrijke als we dit SAMEN doen…

 

Oftewel,

Als we OMKIJKEN naar elkaar…

Mét elkaar. VOOR elkaar… EN voor de aarde… Moeder Aarde…

 

Ja en als we dat als mensheid NIET doen, dan steekt moeder Aarde er zélf wel een stokje voor weet je… Oftewel: zij RED zichzelf uit bescherming voor de gehele planeet. Voor het dierenrijk, voor het plantenrijk, voor de mensheid…

 

Want,

Dát, voor elkaar EN voor de aarde zorgen, doen we niet tot nauwelijks meer de laatste tijd… Dieren- en plantensoorten nemen af óf raken zelfs uitgestorven. Hier in Nederland hebben we afgelopen winter een ‘’lichte’’ winter gehad.

En,

Je hoort toch niet voor niks dat mensen soms pas dagen later gevonden worden als ze overleden zijn?... Of dat steeds méér en méér mensen gevoelens van ‘’alleen zijn’’ en ‘’eenzaamheid’’ ervaren?...

Dit is omdat we NIET meer leven vanuit maatschappij. Niet meer vanuit ‘’samen’’… Echter meer: ‘’Ikke ikke en de rest kan stikke!’’…

Wat dus óók invloed heeft op Moeder Aarde én het algehele welzijn van deze planeet…

 

En lieve lezer, geloof mij, ik leer een ieder ‘’eerst ik dan jij’’…

Omdat je éérst goed voor jezelf moet zorgen, wil je ook voor een ander zorgen… Echter, dat betekent niet dat je niet aan anderen moet denken… We hebben t in deze wereld SAMEN te doen…

 

Samen goed voor moeder aarde én voor elkaar te zorgen…

En dát lieve lezer, dat is volgens mij ook wat Corona ons wil leren…

We mogen minder consumeren en produceren en meer terug geven aan de aarde…

Dankbaar zijn voor wat was, voor wat is en wat nog komen gaat… We zitten in een ‘’overgangsfase’’… Er komt een NIEUW BEGIN aan…

 

Er vindt overal ‘’heling’’ plaats… Zowel bij de mensheid: mensen worden wel gedwongen om naar binnen te keren, IN zichzelf…

Én bij de aarde… Moeder Aarde heeft een stokje er voorgestoken aan al dat ‘’razen’’ en al die massa producties… Fabrieken etc. hebben aanpassingen moeten doen. Gevolg: de lucht wordt schoner…

 

En als in ‘’intune’’ op het geheel: dan is er sinds afgelopen zondag, toen ik deze blog schreef en nú (woensdag), als sinds een paar dagen een hele hoop qua ‘’energie’’ veranderd…

We zijn met z’n allen van ‘’angstgedachtes’’ naar méér Liefde gegaan… Liefde voor elkaar. Liefde in & om naar elkaar om te zien. En dát lieve mensen, dat is naar mijn idee een hele mooie ontwikkeling…

Laten we dát voortzetten!

 

Hoe mooi is dat dan wel niet?! Zitten er tóch voordelen aan deze situatie…

 

Of niet, wat vindt JIJ?

Laat het mij & het team van Renate’s Spirit gerust weten middels een comment, een reactie onder deze blog. Graag zelfs!

Evenals: deel gerust… Dank je wel alvast!🙏🏻

 

Liefs,

Renate💗

& team Renate’s Spirit✨

 

#Corona #virus #ziek #spirituele #betekenis #boodschap #ingeving #Burn-Out #Bore-Out #depressie #oververmoeid #overspannen #stress #overwerkt #lichamelijk #psychisch

#angst #Liefde #consumptiemaatschappij #prestatiemaatschappij #HSP #gaves #gevoelig #spiritueel #ZelfLiefde #ZelfZorg #zelfvertrouwen #healing #heling #samen #team #helpen #energie #aarde #natuur #overgangsfase #toekomst #Transformatie

#RenateSimon

#Schrijfster #Inspirator #Spiritueel #Life #Coach #renatesspirit #HuizePIT #PIT #renatespit

PS:

Tevens heb ik via mijn persoonlijke FB-account óók

✨een korte ''Energie-Update''

 

gegeven... Over zowel mijzelf áls over het ''grotere geheel''... Wat dus óók over het Corona-virus gaat...

Deze gaat over: 

 

Licht kan niet zonder duisternis...
Groei kan niet zonder je shit aan te kijken...
De ui wordt verder afgepeld...
Bij mensen zélf qua persoonlijke ontwikkeling...
En door Moeder Aarde...
Laten we positiever kijken naar deze ontwikkelingen...
De kracht van Liefde overwint altijd...💗

Oh EN een oproep:
👉Vraag hulp. Je hoeft t NIET alleen te doen...
Ik heb óók heeel véél hulp gevraagd de afgelopen tijd & dát heeft er voor gezorgd dat ik vele shifts kon maken🥰

Dus DOEN!

(Wonderbaarlijk kunnen we het momenteel niet downloaden en dus op mijn You-Tube kanaal zetten... 

Geen idee...🤷‍♀️ Vindt t zélf ook raar...)

 

In ieder geval, je kan de FB-live hier bekijken:

👉👉👉      https://www.facebook.com/renate.ja.7/videos/2839189646158278/?comment_id=2839228339487742&notif_id=1584536849282293&notif_t=feedback_reaction_generic 

 

Véél kijkplezier!👀

Liefs,

Renate & team💗

✨Renate Simon is werkzaam als Schrijfster, Inspirator én Spiritueel Life Coach via Renate's Spirit.✨

Ze schrijft over vele diverse onderwerpen. Over haar dagelijks leven. Over haar ervaringen als ondernemer. Over spiritualiteit & nog zoveel méér.

Ze schrijft & zegt wat ze denkt/ waarneemt/ voelt & door krijgt van het ''Universum/ Spirit of haar intuïtie''...

Ze laat haar klanten & haar volgers zien dat alles mogelijk is. Dat je je dromen waar kan maken, mits je daarvoor kiest én daarvoor gaat. Een commitment toont. #Alles=Mogelijk!

🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

Renate is een specialist in het ''intunen' & afstemmen'' op jóu & je persoonlijke problemen waardoor ze binnen no time tot de kern komt, de pit. Zowel zakelijk als privé. Lichamelijk en/of psychisch.

Ze is zo pittig als peper🌶  & heeft voelsprieten van hier t/m Tokyo. Middels dit alles = ze in staat om de huidige energie te veranderen, op een positieve manier & jou door een Transformatie Proces te laten gaan in een veilige, warme, liefdevolle setting.

Renate is enthousiast. Direct. Puur. Altijd eerlijk. To The Point!  👉 ''What you See = What you get.'' Verder een échte levensgenieter. Naast haar werk, heeft ze natuurlijk ook nog diverse hobby's! Een bezig bijtje dus! Ze woont in Nijkerk met konijn Truus, welke midden in de woonkamer staat. Een gezellige boel dus!

 

Renate Simon laat je anders denken & anders doen. Waarin je volledig vóór jezelf gaat kiezen. Immers: JIJ staat op nr. één. Jouw leven, jouw keuze.

 

Dit doet ze middels diverse coaching vormen, waaronder middels healing. Ze coacht haar klanten op vele gebieden vanuit haar eigen ervaringen als ervaringsdeskundige & al haar opleidingen, trainingen & eigen coaches. Ze wordt gezien als een inspirator voor velen.  

Voor méér info omtrent coaching, klik hier: 1 op 1 High Level Magisch Traject

Wil je méér van Renate weten?  Of heb je vragen?...

Neem vrijblijvend contact met haar op! Mail naar:

 info@watalsallesmogelijkis.nl 

 

Voel je vrij!

Evenals, voel je vrij om deze inspiratie met anderen te delen in jouw netwerk als je denkt dat het voor hun van waarde is. Hoe méér mensen geïnspireerd worden, hoe beter! Dank alvast!

(Gebruik onderstaande buttons hier voor.)

Team Renate’s Spirit stelt dit zéér op prijs!🙏🏻


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.