Blog: Loslaten, Overgeven én Vertrouwen….

Gepubliceerd op 12 december 2019 om 13:12

Wanneer je iets wilt bereiken, dan kan het zijn dat je vaak in de ‘’controle’’ schiet. Je kent dat wel. Je WILT iets. Iets hebben. Bereiken of doen… Kortom: je zet een doel en wilt dat hoe dan ook bereiken… Echter ik zal je zeggen: zo werkt het NIET!

 

Je hoort het vaak ook de ‘’Spiritual Teachers’’ zeggen, een Gaby Bernstein bijvoorbeeld. ‘’You have to let go!’’ Yeah right denk je dan vast. HOE dan? Ik zal het je uitleggen en persoonlijke voorbeelden geven. :) EN waarom dit inderdaad ook gewoon zo ontzettend belangrijk is!

 

Als eerste:

‘’Wat je vasthoudt gaat bij je weg en wat je loslaat komt naar je toe.’’

 

Deze zin zegt eigenlijk alles al… We kunnen géén nieuwe dingen bereiken, of het gaat ontzettend moeizaam en met allerlei frustraties gepaard, als we vasthouden. Vasthouden is controle. Drang. Controle is een soort van manipulatie. Een vervroegd en minder ‘’erg’’ stadium denk ik dan maar zo. Controle is géén fijne energie. Tis dat je je letterlijk alles in de hand wilt houden. Te denken valt aan: alles regelen als één of andere regelmiep… Je kent dat wel. Er kan dan NIETS of niemand tussenkomen. Want het is al geregeld… En anders liggen we niet op schema. Herken je dat lieve lezer?

 

Echter,

Wat voor energie straal je dan uit?...

Yep. Vasthouden. Controle. Stress. Spanning. In de hand houden… En geloof mij, ik wéét dit is makkelijk gezegd inderdaad… En ja er zijn dingen die WEL gecontroleerd moeten worden. Of vastgehouden moeten worden. Neem bijvoorbeeld de treinschema’s. Het reizen etc. zal een mooie boel worden als de treinen niet op vaste tijden zullen rijden en er kunnen natuurlijk zelfs botsingen ontstaan als het spoor al bezet is…

Kortom: controle is in bepaalde situaties nodig. Echter in héél veel situaties niet!

 

Wanneer niet?

Als je iets wilt bereiken. Op business gebied bijvoorbeeld. Of in je algehele leven. Gabby vertelde bijvoorbeeld over het willen zwanger worden wat niet lukte…Omdat ze het had ‘’gepland’’. Ze wilde het controleren. Vasthouden. In de hand houden… Alleen zo werkt het dus niet!

 

Waarom niet?

Omdat er een groter plan voor ons is. Ikzelf geloof zoals je vast wel weet in andere dingen. Ikzelf geloof dat onze ziel een plan heeft. (Je ziel is wat momenteel IN jou leeft. We bestaan als mens zijnde uit een lichaam en een ziel.)

En jou ziel wil bepaalde dingen leren. Het is naar de aarde gekomen, heeft jóuw lichaam, sterker nog, ook jóuw ouders gekozen om bepaalde ‘’lessen’’ te leren. En wij als mens zijnde willen daar niet altijd aan. Ons Ego heeft daar dan géén zin in… Echter, hoe je het ook went of keert, het zal toch WEL gebeuren. Denk ik dan. Daar ben ik van overtuigd. Of het nu linksom of rechtsom gaat…

En dan heb je ook nog iets groters: het ‘’Universum’’. Met het Universum bedoel ik altijd het grotere geheel. De engelen, gidsen, je beschermers, een God als je daarin gelooft. Ikzelf geloof meer in een algehele ‘’energie’’. Een bron van Liefde… En dus in Engelen, gidsen, beschermers, helpers etc. en JA in het ‘’hiernamaals’’. En ja die is dichter bij dan je denkt… ;) en ik geloof dus niet in een man met een baard die boven op zijn troon alles in het oog houd en onder controle houd. Echter ja, wie ben ik he?

 

Afijn,

Dus als JIJ bepaalde doelen hebt. Bepaalde dingen WILT bereiken. Dat klinkt al niet fijn he? Het klinkt hebberig. Als nodig hebben. Niet genoeg hebben etc. Als je er goed over nadenkt… Gek genoeg schrijf ik dat nu, terwijl ik dat zelf óók wel zeg… Bijvoorbeeld in/ met mijn business… Yep, ik ben ook géén heilige hoor…

Anyway:

Als het NIET jou pad is, als het NIET de bedoeling is, zal het ook NIET gebeuren… Of, het zal dus moeizaam gaan… Daar ben ik van overtuigd. Misschien niet al te leuk om nu te lezen. Of te horen. Echter, ja tis naar mijn idee WEL hoe het werkt. En ik ben hier ook niet altijd om leuk nieuws te brengen :) Daar ben ik dan wél weer van overtuigd. Haha.

 

Dusss…

Hoe dan wel?

 

Het gaat om loslaten. Om vertrouwen. Om jezelf ‘’over te geven’’ aan het Universum, aan Spirit zeg ik ook wel vaak… Dit kan je doen d.m.v. gebed. Je kan zeggen dat je vertrouwt op het grotere geheel. Op het Universum. En dat je je overgeeft en ‘’dienstbaar’’ bent in wat je te doen hebt. In wat jou plan is… Jouw doel hier op aarde… In welke situatie of omgeving je dan ook zit. In je werk. In je business. In je gezinssituatie (en ja óók als je Single bent…) Kortom: in je hele leven… Het totale plaatje.

 

‘’Wat er moet gebeuren, dat gebeurd TOCH wel…’’

 

En des te eerder jij in Liefde stapt. Des te eerder, JIJ in vertrouwen stapt, des te eerder zullen dingen gaan gebeuren. Zich ‘’manifesteren’’. Zullen de dingen waar je om hebt gevraagd, op je pad komen… Mits het dus jouw pad is… En krijg je allerlei cadeautjes. Gebeuren er kleine of grote wonderen dankzij het Universum…

 

Hoe doe je dat?

-Door je ‘’muurtjes’’ te laten zakken. Je barrières.

Dus… ontspan! Ontspan je schouders. Laat ze hangen i.p.v. zo gespannen. Neem de ruimte in die jij eigenlijk diep van binnen bent!

 

-Stap in een Liefdevolle energie i.p.v. in controle en angst.

Door je over te geven. Door dankbaar te zijn voor wat er al IS. En je dáár op te focussen.

 

-Door WEL je ‘’intenties’’ te zetten. Dus bijvoorbeeld je doelen. De dingen die je ‘’wilt’’ bereiken.

Je kan bijvoorbeeld zeggen: ik zou dat & dat graag voor mij zien…

 

-Vervolgens laat je LOS.

Dus ja, je ziet het voor je. Je visualiseert. Je hoopt er op. Gaat er voor. Volgt de ‘’broodkruimeltjes’’, de logische stappen die je hiervoor hebt te doen. Stap voor stap. Je volgt je hart. Doet wat goed voelt…Echter, je laat de uitkomst wel LOS. Wat wil zeggen: ja gaat niet constant alles controleren en ‘’manipuleren’’.

 

-Je vertrouwd.

Je vertrouwd er op dat ‘’het goede’’ gebeurd. Dat er gebeurd wat nodig is. Wat er mag ontstaan. Dat datgene wat GOED is voor JOU, voor jóu Zielenpad, dat dat ook gebeurd…

 

-Je praat met Spirit.

En met Spirit bedoel ik: je gidsen. Je beschermers. De Engelen. God… wat voor jóu goed voelt. Je kan zeggen:

 

‘’Ik vertrouw & bouw met het Universum. Ik vertrouw op jullie. Ik geef mij over aan jullie. Universum, laat mij maar zien. Wat is er voor nodig? Wie of wat moet ik ZIJN? Wat mag ik doen? Waarheen mag het gaan? Hoe kan ik de beste versie van mijzelf ZIJN voor het grotere geheel? Etc…’’

 

Je zal zien dat er dan een enorme RUST over je heen komt…

Immers, je gelooft en vertrouwt op een GROTERE kracht dan JIJ zelf. Het grotere geheel. Je stapt IN de bubbel van Liefde. In het grotere geheel. VOOR het grotere geheel.

Het kan zelfs zijn dat je Spirit kan voelen… Dat je ze OM je heen voelt. NAAST je… Letterlijk… En hey, ik praat uit ervaring he ;)

 

Oh en WAAROM het dus beter is om bovenstaande te doen, i.p.v. alles te willen controleren, naar mijn idee:

Simpel: omdat het géén fijne energie is. En omdat het BETER is voor je lichaam. Als je alles wilt controleren kost dat héél veel energie… Immers, al je ‘’antennes’’ staan altijd open. Alles staat dan vaak STRAK van de spanning en de stress. Je organen, je gehele systeem draait overuren…

 

Zak liever in Liefde. Verbind met het KIND in jou. Ga weer spelen! Ga op avontuur! En stap IN de grote speeltuin dat ‘’de wereld’’ heet. En JA daar waar obstakels zijn. Waar soms DIEPE kuilen zijn… Echter, daar waar ook héél veel Licht is. Waar heel veel geluksmomentjes zijn. Liefde.

 

Mijn persoonlijke voorbeelden:

 

‘’Toen ik héél erg in de controle zat, in het vasthouden, ging ik ook LETTERLIJK vasthouden. Althans, mijn lichaam. En dus kon ik bijvoorbeeld NIET naar de wc. Zat ik letterlijk helemaal verstopt.

(Verstopping, niet naar de wc kunnen betekent letterlijk: wat heb je LOS te laten? Waaraan mag je je overgeven? Diarree daarin tegen betekent dan natuurlijk: wat MAG je loslaten? Wat heb je niet meer nodig? Wat dient je niet meer?)

Toen ik bovenstaande ging toepassen, loste mijn verstopping zich als VANZELF op… En ja natuurlijk in combinatie met goed en gezond eten. Voldoende vezels etc… Echter, wél doordat ik mij overgaf… En LOS liet…’’

 

‘’Toen ik ergens aan vastzat, per ongeluk ergens voor had getekend, wat iets eenmaligs zou zijn… (Bleek een addertje onder het gras te zitten en dus een stilzwijgend abonnement te zijn wat automatisch werd verlengd…) Toen ik er achter kwam en er over ging bellen. De situatie uitlegde. (En dus WEL ACTIE nam. De logische stappen. De broodkruimels… Immers, met alleen zweven op de berg ‘’It’s not gonna happen!’’) Werd de automatische incasso gestopt. Het abonnement werd stopgezet. EN er zouden maar liefst nog twee! Cadeaukaarten opgestuurd worden ook!....’’

 

Of deze:

Die is ook leuk…

 

‘’Ik had iemand uitgenodigd om bij mij te komen eten. Al eerder. Alleen dat kon niet doorgaan. Dat had ik dus afgezegd. Vervolgens maakte we een nieuwe afspraak. Met Kerst wel te verstaan. Dit voorbeeld is dus nog héél recent gebeurd :) Ik begon al een beetje te denken.. Ooh tis al bijna Kerst. Wat gaan we eten? Wat zal ik maken? Wanneer moet ik de boodschappen doen, of liever gezegd, laten bezorgen?

(Ik laat inmiddels al weer maanden alle grote boodschappen regelmatig bezorgen aan huis… Scheelt een HOOP tijd en sjouwwerk! En eerlijk is eerlijk: een hoop ‘’energie’’ en drukte in de supermarkt. :)

En toen kreeg ik vanmorgen, voordat ik deze blog ging schrijven een appje:

‘’Zal ik boodschappen doen? Wat eet je? En wat niet? En dat we dan samen gaan koken, ter plekke?’’

Je begrijpt vast: mijn mond viel open!...

 

En ik dacht: hoe is het mogelijk?!

Immers… ik had hier NIETS over gezegd tegen desbetreffende… Ik had het alleen gedacht…

 

Dus bij deze:

Let op: je gedachtes kunnen zich ontzettend SNEL manifesteren…

Je gedachtes zijn net kleine Superhero’s, Kerstmannetjes die als een razende voor je aan de slag kunnen gaan… De bezorgers van het Universum zeg maar…)

 

Hou dus je gedachtes rein. Schoon. Positief en zorg voor de ‘’juiste’’, lees Liefdevolle intenties. En LAAT LOS.

Vertrouw.

Geef je over…

En dan kunnen er dus letterlijk WONDEREN gebeuren!

 

Ik hoop dat ik je met deze blog weer kon inspireren…

Als je vragen hebt, stel ze gerust! Voel je VRIJ lieve lezer!

En laat je weten wat je eruit hebt gehaald middels een comment? Middels het reactieveld onderaan deze blog... FF naar beneden scrollen dus ;) 

Ik kijk er naar uit! Alvast bedankt!

 

Oh en PS:

Als je met bovenstaande moeite mee hebt... Als je dit alles lastig vind. Of, je stoeit met andere dingen in het dagelijks leven als ondernemer zijnde... Wie weet is dan mijn nieuwste traject iets voor jóu? Dé ''LiefdesBoost''. 

Hierin leer ik je om helemaal in Liefde te stappen. Jezelf OVER te geven... En het belangrijkste: JEZELF LIEF te hebben. Je leest er alles over op deze pagina: LiefdesBoost.

 

Wil je gewoon even een steuntje in je rug? Een éénmalige UP-level?

Dan zijn de online readingen, de Kaartenleggingen, de ''Elfensessies'' voor jóu! Hierin vertel ik je mijn boodschappen en ingevingen die ik ''door'' krijg van o.a. mijn eigen gidsen, helpers bij diverse Levensvragen. Lees er hier alles over: Online Elfen Magie, Kaarten Leggingen met Renate, 60 minuten Let op: deze zijn slechts tot het einde v.h jaar 2019 te bestellen...

 

Wil je langer met mij werken?...

Is er héél veel aan de hand momenteel? Zakelijk of privé? Lichamelijk? Psychisch? Dan is mijn ''Magische Traject'' wat voor jou! Dit is een intensief 1 op 1 High Level Traject voor de HSP, de gevoelige ondernemer die méér wilt. Die het SPUUG & SPUUGZAT is en NU eindelijk verandering wil... Momenteel werk ik aan mijn website hiervoor... Dus, weet, er gaat wat veranderen omtrent dit traject... Echter, voor nu kan je er alvast hier wat over lezen: 1 op 1 High Level Magisch Traject 

Klinkt dit traject als muziek in je oren?.... Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op: info@watalsallesmogelijkis.nl

Omdat ik er ben voor JOU!

Om de wereld een stukje mooier te maken... Liefdevoller... Omdat ik mensen wil UP-levelen! Weer wil laten stralen. Shine On YOU lieve lezer! Zet je LICHT op AAN!

 

Liefs,

Renate

 

#liefde #zelfliefde #KiesVoorJou #liefde #JIJopnr1 #kiezen #loslaten #overgeven #vertrouwen #Universum #Spirit #aarden #AndersZijn #LiefdesBoost! #ondernemen #business #HSP #Schrijfster #Inspirator #Spiritueel #Life #Coach #spiritualiteit #gaves #energie #healing #transformatie #vuur #weten #leiderschap #leider #boodschappen #ingevingen

✨Renate Simon is werkzaam als Schrijfster, Inspirator én Spiritueel Life Coach via Renate's Spirit.✨

Ze schrijft over vele diverse onderwerpen. Over haar dagelijks leven. Over haar ervaringen als ondernemer. Over spiritualiteit & nog zoveel méér.

Ze schrijft & zegt wat ze denkt/ waarneemt/ voelt & door krijgt van het ''Universum/ Spirit of haar intuïtie''...

Ze laat haar klanten & haar volgers zien dat alles mogelijk is. Dat je je dromen waar kan maken, mits je daarvoor kiest én daarvoor gaat. Een commitment toont. #Alles=Mogelijk! 

Renate is een specialist in het ''intunen' & afstemmen'' op jóu & je persoonlijke problemen waardoor ze binnen no time tot de kern komt, de pit. Zowel zakelijk als privé. Lichamelijk en/of psychisch.

Ze is zo pittig als peper🌶  & heeft voelsprieten van hier t/m Tokyo. Middels dit alles = ze in staat om de huidige energie te veranderen, op een positieve manier & jou door een Transformatie Proces te laten gaan in een veilige, warme, liefdevolle setting.

Renate is enthousiast. Direct. Puur. Altijd eerlijk. To The Point!  👉 ''What you See = What you get.'' Verder een échte levensgenieter. Naast haar werk, heeft ze natuurlijk ook nog diverse hobby's! Een bezig bijtje dus! Ze woont in Nijkerk met konijn Truus, welke midden in de woonkamer staan. Een gezellige boel dus!

Renate Simon laat je anders denken & anders doen. Waarin je volledig vóór jezelf gaat kiezen. Immers: JIJ staat op nr. één. Jouw leven, jouw keuze.

 

Dit doet ze middels diverse coaching vormen, waaronder middels healing. Ze coacht haar klanten op vele gebieden vanuit haar eigen ervaringen als ervaringsdeskundige & al haar opleidingen, trainingen & eigen coaches. Ze wordt gezien als een inspirator voor velen.  

 

En ze kan dus óók jóuw Inspirator óf Coach zijn... ;) 

Wil je méér van haar weten? Of óók door haar gecoacht worden? (Zowel online als offline = mogelijk!)

Neem vrijblijvend contact met haar op! Mail naar: info@watalsallesmogelijkis.nl 

Voel je vrij!

Evenals, voel je vrij om deze inspiratie met anderen te delen in jouw netwerk als je denkt dat het voor hun van waarde is. Hoe méér mensen geïnspireerd worden, hoe beter! Dank alvast!

(Gebruik onderstaande buttons hier voor.)

Team Renate’s Spirit stelt dit zéér op prijs!🙏🏻


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.