Blog: Over depressiviteit, waanbeelden, paranoïde etc.

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 08:01

Zaterdagavond keek ik wat tv. Om even te ontspannen & mijn gedachtes wat af te leiden. Totdat mijn gedachtes tóch weer naar werk gingen, door het programma. 

 

Het programma was fictief. Echter ik wéét dat dit deels in werkelijkheid gebeurd & ik weet, dat wat ik nú ga delen, in deze blog, dat DIT werkelijk gebeurd.

 

Namelijk:

In de aflevering had een jongen een moord gepleegd. De jongen was geïsoleerd opgegroeid, met enkel zijn vader. Zijn vader leed aan paranoïde, angsten & een aantal andere ziektes. Hij vertelde zijn zoon een verhaal. Een verhaal dat de mensheid slecht was & het was "doden of gedood worden". En dus doden ze iedereen die op hun terrein kwamen... Oftewel, de zoon in kwestie werd gehersenspoeld. Door een levende ziel, zijn vader.

 

In deze maatschappij worden mensen soms óók "gehersenspoeld". Mensen die ziek zijn. Er wordt gezegd dat ze stemmen horen & zelfmoordneigingen hebben. Dat ze ziek zijn. 

 

Ik ben er van overtuigd dat deze mensen daadwerkelijk stemmen horen. Stemmetjes van niet levende mensen. Oftewel overleden zielen. Dit kunnen mensen zijn bijvoorbeeld die een vreselijk leven hebben gehad & nog niet beseffen dat ze overleden zijn. Ze willen een lichaam "bewonen". Ze weten nog niet dat ze naar de andere kant kúnnen. Voor de duidelijkheid: ik bedoel hier de hemel, het hiernamaals of hoe je het ook wilt noemen. Wat jij geloofd.

 

Feit is dus,

De mensen die nu beschuldigd worden van ziek zijn, bezitten eigenlijk iets waar ze niets aan kunnen doen. Oftewel: Mensen die nú zelfmoord plegen omdat ze niet meer weten wat te doen, zijn dit vaak niet zélf. Het zijn de overleden stemmen. De overleden zielen. OF, het zijn demons. Overleden zielen die niet zulke goede bedoelingen hebben zeg maar...

 

Kijk, je kunt mij nu geloven of niet. Je zou misschien willen dat ik bewijzen hiervoor heb. En komen met het feit dat er mensen, coaches, mediums zijn die zeggen dat er alleen "goede overleden zielen" zijn. Dat geloof ik dus niet. Ja, het is hun woord tegen het mijne.

 

Echter, ik zie dit óók gebeuren. EN ik lees het bij collega coaches die hetzelfde werk doen als ik.

En geloof mij, ergens valt het mij óók zwaar om dit te delen. Om dit te "vertellen". Omdat ik de oordelen voel. En omdat ik mij gewaar ben van een enorm onbewustzijn. Omdat ik weet dat mensen dit niet willen horen. Omdat het voor opschudding zal zorgen. Omdat het anders is en niet bekend.

 

Echter, 

Ik weet ook dat dit WEL verteld moet worden. Mensen met dergelijke gedachtes: zelfmoord, depressie, paranoïde, waanbeelden etc. zoals het grote boek, de DSM het allemaal beschrijft, het zijn vaak de mensen die hiervan beschuldigd worden. Deze mensen worden onterecht beschuldigd. En vaak volgestouwd met pillen. Met therapieën die niet werken. In trajecten of klinieken gestopt die niet werken. En niets tegen de reguliere zorg.

 

Geloof mij,  ze doen óók goede dingen. Echter, ze hebben óók andere hulpverleners nodig. "Alternatieve zorgverleners" noem ik ze maar even. Mensen zoals ik. Coaches die verder kijken. Coaches die andere gaven hebben. Het wordt als spiritueel gezien. "Niet echt". Toch is het wél echt.

Ik heb mijzelf in de markt gezet als Spiritueel Coach. Omdat dit bekend is in de volksmond. Omdat dit herkend wordt. Nu nog bovenstaande.

 

Immers, 

Voor de duidelijkheid: het doet mij pijn dat mensen worden volgestouwd met medicatie welke niet voor hen werkt. Omdat het niet de bron aanpakt. Waar gevoelens worden afgezwakt. En mensen alleen maar "duf & gevoelloos" van worden. Om bijvoorbeeld hun bewustzijn/ hun gewaarzijn te onderdrukken. Om in mijn bewoording te praten, gemaakt worden tot zombies. Dat er geprobeerd wordt om deze mensen in bepaalde hokjes te plaatsen. In hokjes waar men niet in past. Om vervolgens na behandeling & volgestouwd met pillen & een waslijst aan voorschriften & medicatie om weer naar huis te gaan. 

 

Om vervolgens hun leven lang: emotieloos te leven. Afgevlakt. Als een "zombie". Om vervolgens weer mee te kunnen doen in de reguliere maatschappij. In de "normale maatschappij". Omdat dat zo hoort. 

Vindt men.

 

Echter,

Lieve lezer, wat is normaal? En, nog belangrijker, is dit wel ethisch? Kunnen we niet anders gaan werken? Kunnen we alsjeblieft stoppen met het plakken van labels. En het stoppen met het plaatsen van mensen in hokjes?

Kunnen we alsjeblieft dergelijke mensen, waar de psychiatrie mee vol zit, weer gaan zien als mens zijnde? Volwaardig mens.  Mensen die gewaarzijn. Ontzettend open staan. Mensen met spirituele gaven. Met een ánder bewustzijn. Mensen met véél potentie.

 

En dan nog iets:

Kunnen we de overleden zielen, de overleden mensen, alsjeblieft een stem gaan geven? Kunnen we alsjeblieft gaan luisteren naar wat ze te zeggen hebben? 

Immers, Ze komen niet voor niks "ff langs"...

En kunnen we ze bevrijden v.h. leven hier op aarde? Bijvoorbeeld dat ze tussen "2 werelden leven". Kunnen we ze weer bevrijden?

 

Dat, mensen zoals ik (en mijn collega's overigens ook), ze weer naar het licht kunnen sturen? Zodat óók zij vrij zijn? Zodat ze rust hebben? Net als eerder genoemde "psychiatrische patiënten"?

Immers, 

Ik weet zeker dat er dan véél van die labels, van de "problematiek" verminderd is. Of, wellicht zélfs wel helemaal over bij een aantal personen... Dit is namelijk per persoon afhankelijk.

 

Lieve lezer,

Dergelijke mensen begeleid ik. O.a. Ik heb eerder mensen begeleid die het leven niet meer zagen zitten. Mensen met een gezin die uit het leven wilde stappen. Gelukkig, dankzij mijn coaching, zagen ze weer in dat het leven naast soms moeilijke momenten, ook fijne momenten bevat. Ik heb mensen mogen begeleiden die al jaren reguliere gezondheidszorg hadden gehad. Echter, het werkte niet.

 

Toen ze bij mij kwamen, "bevreed" ik ze van een zogenaamde entiteit. Hoewel ik liever zeg "energie" of "overleden ziel". Een poos heb ik mijn mond hierover gehouden. Was ik gestopt met mensen met dergelijke klachten te begeleiden. Echter vanaf het moment dat ik startte met mijn bedrijf, werd mij al duidelijk dat ik hier niet was voor de "simpele" dingen. Immers, al héél snel kreeg ik klanten met zelfmoordgedachten. Wellicht komt dit omdat ikzelf hier eerder óók mee te kampen had. Omdat ook ik erg gevoelig & gewaar ben. Omdat ook ik de stempels kreeg als depressief & een zware burn-out. O.a. zeg maar. Ook voor mij hadden ze meerdere labels... Omdat ook ik toen al andere "wezens" zag & het leven dacht, toen, niet aan te kunnen.

 

Echter,

Het was slechts een voorbereiding. Soms bewandelen we in ons leven eerst zwaardere paden, om vervolgens een lichtpuntje te zijn voor anderen.✨Om vervolgens te praten vanuit de boeken & vanuit ervaringsdeskundigheid zoals in mijn geval dus.

 

Ook ik was niet gek. Ook ik was niet ziek. En nog steeds niet overigens. Ja, ik was ziek op dat moment. Depressief & een zware Burn-out. o.a.

 

En geloof mij: in de kliniek waar ze mij in een behandelingstraject wilde stoppen op dagbasis, werd ik 1: niet vrolijker van. En 2: ik had al héél snel door, gelukkig in de proeftijd al, dat dit NIET de juiste manier voor mij was. Gelukkig...

 

Echter,

Ik was ook gewaar. Ontzettend gewaar. Toen al. En spiritueel. Net als nu. Op een gegeven moment sloot ik mij hiervoor af. Wilde op een gegeven moment er niets meer mee te maken hebben. Totdat,

Het Universum zorgt dat het weer op je pad verschijnt. Net zolang, totdat je er iets weer mee gaat doen. En ja: ik wilde zelfs de reguliere zorg weer terug in. Omdat ik terug dacht aan mijn eerdere cliënten. Omdat ik dacht aan de gesprekken die ik had toen met mijn cliënten. En als ik daar nú weer aan terug denk, wordt ik enorm verdrietig. Komen er tranen.

 

Immers,

Deze mensen zijn niet gek. Deze mensen zijn niet paranoïde. Zien geen waanbeelden. Of welk label ze dan ook plakken. NEE!

 

Deze mensen zijn enorm gevoelig. HSP (High Sensitive Person.) Gewaar. Noem het hoe je het noemen wilt. Ze staan in ieder geval enorm open. En ik gun ze een andere kijk op de wereld. Ik gun ze een ander leven. Ik gun ze een andere behandeling. En wat minder medicatie. Dat zal de rest v.d. mensheid & de overheid ook goed doen. Hoewel dát weer een ander verhaal is. Ga ik het nu niet over hebben.

 

En ik gun jóu als lieve lezer, jouw ook een andere toekomst. Wellicht ben je wel ondernemer & kamp je met dezelfde klachten als bovengenoemd. En behoor je dus deels tot deze groep,

 

Weet dan; jij bent NIET gek!

Jij bent je gewoon enorm gewaar. Bewust.En weet, je bent welkom.

Van 💗e Welkom in mijn praktijk!

 

Ik zal je op een andere manier begeleiden. Ik zal je op een andere manier coachen dan je tot nu toe wellicht gewend bent. En ik zal je dingen vertellen of zeggen die je wellicht met je hoofd niet kunt snappen of bevatten, echter, je lichaam én jóuw eigen Ziel zullen je dankbaar zijn.

 

Immers: Je zal JEZELF weer zijn! En weer gaan stralen & Shinen als de Thinkerbell die je eigenlijk diep van binnen bent. "Anders". Dat wellicht wel. Echter, wat is normaal? En, ben je nu al "normaal"?... Je voelt zélf vast ook al dat er "iets" anders aan je is. Echter, kan je het niet plaatsen. Weet je niet hoe er mee om te gaan. Of wat er gaande is... 

 

Denk je dat je gek bent. Of wordt. Nogmaals: dát is dus NIET zo! Jij bent je gewoon heel erg gewaar/ bewust. Staat open. That's all.

 

En het is gewoon zaak dat je daar mee om leert gaan. En, dat er dus wellicht het 1 & ander wordt weggestuurd... Zodat JIJ & de overleden ziel weer verder kunnen gaan met écht leven. Jij, op planeet aarde. En hij/ zij in het hiernamaals.

 

Dus STOP met denken dat er iets mis is met jou!

 

Dat is het niet. Je bent gewoon anders. Doet niet mee met de kudde. Bent géén kuddedier. En dat is OK. Sterker nog, jij bent nodig! Iedereen = nodig. Ook de kuddedieren... 

(Met kuddedieren bedoel ik het niet denigrerend. Het is méér dat ik hier het grootste grut van de mensheid mee bedoel. De mensen die véél op automatische piloot doen & zichzelf op spiritueel bewustzijn (nog) niet geopend & verder ontwikkeld hebben.)

 

Wat betreft die reguliere gezondheidszorg:

Ik heb diverse instanties geprobeerd om samenwerkingen aan te gaan. Ik heb zelfs brieven verstuurd.

Echter,

Ze wilden niet met mij in zee gaan. Ze stonden niet open voor mijn "andere kijk, aanpak & ideeën". Dit doet mij pijn. Echter, uiteindelijk blijf ook ik maar een "kleine schakel" van/ in het grote geheel. En doe ik op mijn manier wat ik kan. Zo dan.

 

En nogmaals:

Het is NIET zo dat ik een hekel heb aan de reguliere gezondheidszorg. Of, dat ik volledig tegen medicatie ben.In sommige gevallen is het júist helpend, een fijne ondersteuning en dus nuttig. Echter, We mogen de andere mogelijkheden niet vergeten én buitensluiten. Zoals nú wel vaak het gevolg is. 

Althans, dat is wat ik zie/ hoor gebeuren. Zélf heb ervaren als ervaringsdeskundige toen & nu als ondernemer zijnde.

 

Dit alles popte dus "zomaar" op. Werd getriggerd door een avondje tv kijken. Hoewel het verhaal van het jongetje fictief is. Hoewel het verhaal van het jongetje verzonnen is in deze serie, weet ik dat dit deels deze realiteit is. En dat dit deels waarheid is. Mensen,

Wordt wakker! Er valt nog een hoop te leren & te ontdekken. Er valt nog een hoop werk te doen in deze wereld. Ik zal dan ook nog niet rusten.

 

Gelukkig,

Ben ik nog jong & ga ik voorlopig nog lang niet met pensioen. Hoewel ik mij afvraag of ik dit überhaupt ooit ga doen.😅 Immers, Ik vind mijn werk véél te leuk.

 

En hoewel ik jong ben, let wel op mijn woorden: ik ben een oude ziel met zélf een heel verleden in DIT leven. En dus ben ik ervaringsdeskundige. Daarnaast, heb ik al vele opleidingen, studies, trainingen & cursussen gedaan voor "mijn leeftijd".  (Zegt men. Pff. Oordelen. Wat overigens OK is ;))

 

Afijn,

Ik ben dus niet dom. Ik zou zeggen:

 

Profiteer er van, zolang het nog kan.

Ik heb momenteel nog plek in mijn praktijk. Voor trajecten.

 

Echter,

Ik zou zeggen, kom eerst naar eens langs voor een ✨Gratis Shine On You Gesprek.✨ En een bak koffie. Dan kijken we eerst wel eens of wij wel zo'n "goede" match zijn. Of ik wel met jou wil werken & JIJ wel met mij.

Uiteindelijk, zijn we dan allemaal blij! Lees hier alles over deze GRATIS gesprekken: GRATIS ''Shine One You'' gesprek

 

Stuur mij een pb via mijn social media of via de Contact pagina. En dan krijg je persoonlijk antwoord van mij, Renate. 

Renate Simon 

~Spiritueel Life Coach 

~Access BARS Practitioner®️

~Spreekster & Schrijfster.

Ook wel Inspirator genoemd. Via Renate's Spirit. 💫

 

PS:

Ben jij werkzaam in een zorginstelling of kliniek of weet/ken/ ben jij iemand die hier wel méér van wil weten? Stuur mij dan vrijblijvend een berichtje. Ik hoor dan graag van je!

 

PS2:

Heb je mijn vernieuwde website al bekeken?... Er staan hier o.a. prachtige "Magische Audio's" op.

Om bijvoorbeeld af te komen van je ochtendhumeur. Alle vervelende gedachtes/ stemmetjes, innerlijke furbies. Of ze nu wel of niet van jou zijn, maakt niet uit. Deze Magische Audio: ''Bye Bye Grumpy Humeur''

helpt je verder!

Evenals dat er een "Hello Creatie" audio op staat. Om alles wat jij wil bereiken op gebied van persoonlijke ontwikkeling, in je leven automatisch "aan te trekken". Zie dit als een meditatie/ visualisatie én zogenaamde "energypull" in één.😉 Je vindt m hier: Magische Audio: ''Hello Creatie''

Geloof mij, dit wil je niet missen! Ze zijn NU namelijk tijdelijk voor een zeer waanzinnig prijsje aan te schaffen... Belachelijk laag zelfs. De kortingen zijn geldig t/m 30-05-2019. Wees er dus op tijd bij!

Check deze link voor het volledige overzicht: Shoppen

 

Enne,

Uiteraard vindt je hier nog méér inspirerende blogs én leuke, andere, GRATIS audio's. Neem gerust een kijkje! Check: Gratis

Ik hoor/ zie je graag. Tot de volgende blog! Of, natuurlijk in de praktijk @Nijkerk.

 

PS3: Wil je graag een comment hierover plaatsen? Iets kwijt? Of heb je vragen? Voel je vrij om ze onder deze blog te plaatsen.👇 Dank alvast!

 

Liefs,

Renate

 

#renatesspirit #blog #gedachtes #stemmetjes #furbies #drama #entiteiten#overleden #zielen #spirit #lichamelijke #psychische #klachten #ziek #psychiatrie #kliniek #gezondheidszorg #arts #labels #stickers #medicatie#psycholoog #psychiater #alternatief #angstig #waanbeelden #depressie#zelfmoord #dood #burnout #paranoide #isolement #spiritueel #life #coach #schrijfster #spreekster #AccessBars®️ #healing #ondernemen #business #leef #leven #KIESvoorJezelf #zelfliefde #jij #nr1

✨Renate Simon is werkzaam als Inspirator via Renate's Spirit.✨

 

Wat inhoud dat ze Spiritueel Life Coach, Schrijfster, Spreekster, Voetmasseuse & Access Bars Practitioner® via Renate's Spirit is. Ze schrijft over vele diverse onderwerpen. Over haar dagelijks leven. Over haar ervaringen als ondernemer. Over spiritualiteit en nog zoveel méér.

 

Ze laat haar klanten en haar volgers zien dat alles mogelijk is. Dat je je dromen waar kan maken, mits je daarvoor kiest én daarvoor gaat. Een commitment toont. #Alles=Mogelijk! 

Ze laat je anders denken & anders doen. Waarin je volledig vóór jezelf gaat kiezen. Immers: JIJ staat op nr. één. Jouw leven, jouw keuze.

 

Dit doet ze middels diverse coaching vormen, waaronder middels healing. Ze coacht haar klanten op vele gebieden vanuit haar eigen ervaringen als ervaringsdeskundige en al haar opleidingen, trainingen & eigen coaches. Ze wordt gezien als een inspirator voor velen.  

 

Renate is enthousiast. Direct. Puur. Altijd eerlijk. To The Point! Een échte levensgenieter. Naast haar werk, heeft ze natuurlijk ook nog diverse hobby's! Een bezig bijtje dus! Ze woont in Nijkerk met haar 2 nijnen: Truus & Teddy, welke midden in de woonkamer staan. Een gezellige boel dus!

 

Wil je méér van haar weten? Of óók door haar gecoacht worden? 

Neem vrijblijvend contact met haar op! Klik hier: Contact.  

Voel je vrij! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.